Vaniljkakor ca 30-40 st
230 g smör
230 g strösocker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
340 g vetemjöl (5,6 dl)
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser snabbt i en matberedare.
Låt degen stå i kylskåp minst i en timme. Ta ut lite deg i taget och kavla ut på mjölat bakbord, degen ska vara ca 5 mm tjock.
Tryck ut kakor med valfritt kakmått
Lägg kakorna på en plåt
Om du vill sätta kakorna på en pinne lägger du pinnen under kakan och trycker ner degen runt pinnen.
(lyft inte i pinnen förrän kakan har svalnat)
Grädda kakorna i 180 grader i 8-10 minuter.
Ta ut kakorna när de börjar få lite färg på kanterna. Låt de ligga på plåten någon minut
använd sedan en stekspade och lyft försiktigt över dem på galler och låt dem svalna.
Dekorera (om du vill) kakorna med sp eller marsipan.
Kavla ut och tryck ut med samma utstickare som du använde till kakorna
Jag "limmade" fast sp med chokladsås
KLART! :)
Jag tyckte att de passade med en snöflinga, termometern visade -34 när jag gjorde de här kakorna :)
//Annika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar