Nu fick jag en lugn stund med gossen, de äldre barnen sover..
Jag tänkte dela med mig av ett recept på chokladwhoopisar som jag bakade till Almars dop.
Chokladwhoopies
100 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt (ev mindre)
1 1/2 dl mjölk
Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och rör om
tills det är väl blandat. Rör ner torrvarorna. Avsluta med att hälla i
mjölken och rör om, försiktigt tills allt är blandat. (OBS! Vispar du
för länge kan smeten bli rinnig och whoopiesarna platta.)
Häll smeten i en spritspåse med en rund tyll och spritsa ut på en plåt
med bakplåtspapper. Gör dem lite större än en 5 krona.
Grädda kakorna i 175 grader i nedre delen av ugnen. i 8-10 minuter.
Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara fluffiga
och mjuka inuti.
Låt dem svalna och fyll med valfri kräm.
Jag fyllde mina med smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Matcha ihop whoopiesarna två och två. spitsa fyllning i dem och rulla
ev. kanterna i något fint strössel.
ÄT OCH NJUT! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar