Ballerinakakor
mördeg:
100 g socker
200 g smör
300 g vetemjöl
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop ingredienserna i en matberedare. Plasta in degen och ställ den i kylen
i 30-60 minuter. Ta ut degen och dela den på hälften,
kavla ut den ena halvan (ca 3 mm) och tryck ut kakor med en valfri form.
Gör ett hål i mitten där chokladen ska "titta ut".
Knåda in kakao i den andra halvan och kavla ut. Tryck ut kakor (utan hål).
Grädda kakorna i 175 grader i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Låt dem svalna.
Spritsa nutella på de hela kakorna, spritsa lite tjockare i mitten.
lägg på en kaka med ett hål i, tryck ner den lite så att det blir en "bula" av nutella.
Klart! :)
Söta småkakor att bjuda på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar