fredag 9 mars 2012

Jordgubbsmousse

Idag har jag testat att göra en ny fyllning till en tårta. Jag tycker att den blev jättegod! :)
Jag har förut bara köpt färdiga pulvermousser men nog är det värt att göra själv även fast det tar längre tid. Det går väldigt snabbt och enkelt att göra med färdiga pulvermousser och jag tycker att de är goda men att göra själv från grunden smakar mer "äkta" ;)
Den här fyllningen använde jag till en tårta som jag har gjort idag, men den tårtan ska ätas imon så bilder kommer senare :) Här kommer iallafall de goda och hyfsat enkla receptet:

Jordgubbsmousse

4 gelatinblad
225 g jordgubbar (går även bra med hallon)
1/2 dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Gör så här:

* Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
* Lägg Jordgubbarna, socker och vatten i en kastrull, värm upp och låt de puttra en stund. Pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. (jag använde en potatisstöt och mosade sönder dem)
* Om du inte vill ha bärbitar i moussen kan du sila bären, pressa ut all saft.
* Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet, lägg dem i bären och rör om tills de har smält helt.
* Vispa grädden och vänd ner i jordgubbarna.
Klar att användas. Räcker till ett lager på en normailstor tårta.


 

Inga kommentarer: