måndag 18 juni 2012

Somrig bärpaj

En varm sommardag (vilket de inte finns många av här i Lappland) är det alltid gott med en nybakt paj full med bär, MUMS! Jag gjorde efter ett enkelt och gott recept.

BÄRPAJ

175 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl (jag använde dinkelmjöl)
1 dl socker
1 ägg
Valfria bär

Blanda ihop ingredienserna. smörj och bröa en form,
tryck ut degen i formen, spara lite deg till att smula ovanpå
bären. Fyll med bär och lägg på resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills pajen får en gyllenbrun
färg. Ta ut och låt svalna lite innan servering. Servera med
kall och fluffig vaniljsås.






Jag fyllde pajen med blåbär, hallon, jordgubbar
och björnbär.

1 kommentar:

Johanna sa...

Den var supergod!:-)