söndag 16 december 2012

Chokadwhoopies

Nu fick jag en lugn stund med gossen, de äldre barnen sover..
Jag tänkte dela med mig av ett recept på chokladwhoopisar som jag bakade till Almars dop.



Chokladwhoopies

100 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt (ev mindre)
1 1/2 dl mjölk

Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och rör om
tills det är väl blandat. Rör ner torrvarorna. Avsluta med att hälla i
mjölken och rör om, försiktigt tills allt är blandat. (OBS! Vispar du
för länge kan smeten bli rinnig och whoopiesarna platta.)
Häll smeten i en spritspåse med en rund tyll och spritsa ut på en plåt
med bakplåtspapper. Gör dem lite större än en 5 krona.
Grädda kakorna i 175 grader i nedre delen av ugnen. i 8-10 minuter.
Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara fluffiga
och mjuka inuti.
Låt dem svalna och fyll med valfri kräm.

Jag fyllde mina med smörkräm:

100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Matcha ihop whoopiesarna två och två. spitsa fyllning i dem och rulla
ev. kanterna i något fint strössel.
ÄT OCH NJUT! :)

Inga kommentarer: