tisdag 10 januari 2012

Jul- och nyårsgodis

Till nyår gjorde jag goda nutella praliner. De va lätta att göra men man måste ha lite tid på sig för att de ska torka mellan varven. Receptet kommer här:

Nutella praliner

150 g mörk choklad
ca 1 dl hasselnötter (jag gjorde utan)
100 g nutella

Gör så här:
Smält hälften av chokladen i ett vattenbad. Skeda lite av den smälta chokladen i formarna och smeta ut med en pensel så att hela insidan blir täckt av choklad.
Ställ formarna kallt en stund så att den stelnar. Under tiden kan du rosta nötterna i en stekpanna. Rosta dem tills de får lite färg.
Smält nutella i ett vattenbad, klicka sedan nutellan i formarna nästan ända upp i kanten, tryck i en hasselnöt. Låt pralinerna stelna i rumstemperatur i ca 1 timme.
Smält resten av chokladen och låt den svalna lite. Skeda över pralinerna så att de blir ordentligt täckta. Dekorera ev. med något fint strössel.


God fortsättning på det nya året!:)
Ha en bra dag!


//Annika

Inga kommentarer: