tisdag 3 januari 2012

Mariannetryffel

De här tryfflarna gjorde jag till nyår :)
De var enkla att göra och väldigt smarriga ;)

Mariannetryffel

30 st mariannekarameller
250 g mörk choklad
 (Jag använde ljus för jag tycker bättre om det)
1 dl grädde
200 g vit choklad

Krossa mariannekaramellerna fint, t.ex i en plastpåse med ett knivskaft. Var nogrann så att inga stor bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull. ta av kastrullen från plattan, finhacka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt mariannekrosset och rör tills allt är smält. Låt svalna ca 1 timme i kylskåp.
Forma sedan chokladen till små bollar, dra med en sked för att ta upp bollar. Lägg bollarna i frysen en stund. Det är viktigt att det stelnar helt för annars är det svårt att doppa dem i smält choklad.
Smält vitchoklad (eller annan choklad) i ett vattenbad.
Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen. Låt torka och förvara i kylskåp.



(receptet hittade jag på bloggen bliminjäst.se)

Inga kommentarer: