tisdag 3 januari 2012

Säterknutar

Här kommer ett recept på jättegoda bullar :)

Säterknutar
ca 20 st

25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl ljussirap
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g mandelmassa
1/2 dl marsankräm (görs enligt receptet på förpackningen)
1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en skål. smält smör, tillsätt mjölk och värm det till 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt sirap och mjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Gör fyllningen: Riv mandelmassan och blanda med marsankräm och vaniljsocker.
4. Ta upp degen och kavla ut till en platta. Bred på fyllning på ena halvan och vik sedan över den andra halvan. Skär längden i remsor och snurra ihop remsorna till knutar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader ca 10 minuter.
5. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.






Inga kommentarer: